aTelier ALA D

Geef(t) je leven kleur!

Creativiteit

Je hoort vaak dat creatief bezig zijn goed is voor je mentale gezondheid. Dat klopt! Creativiteit vermindert namelijk stress en angst. Met je handen bezig zijn en dingen creëren zorgt ervoor dat je geest rustiger wordt en de stresscyclus wordt doorbroken. Na slechts 45 minuten creatief bezig zijn is het cortisol-niveau in je lijf aanzienlijk verlaagd. Cortisol is een hormoon dat door het lichaam wordt uitgescheiden als we veel stress hebben.

Iedereen is creatief, jij ook! Stop met denken, kom creëren!

Je denkt misschien dat je niet 'goed' bent in het maken van kunst of dat het je tijd niet waard is. Maar creatief bezig zijn is een waardevol tijdverdrijf. Ook als je jezelf niet creatief vindt. Behalve dat iets creëren of maken dus stress verlagend werkt, is het ook een manier om je hersenen fit te houden. Als je namelijk creatief bezig bent worden bepaalde delen van het brein geactiveerd. Deze delen hebben een positief effect op het welzijn van je geest, maar ook van je lichaam.

Wanneer je creëert, geeft dit je de kans om te doen en maken wat je wilt zonder veroordeeld te worden of iets fout te kunnen doen. Op deze manier keer je terug naar het gevoel van vrijheid dat je je misschien herinnert van je kindertijd. Kijk maar eens naar kleine kinderen, tot zo'n 7 jaar. Die leggen de druk niet zo op zichzelf als (jong)volwassenen dat doen. Door creatief bezig te zijn leer je weer risico's te nemen, nieuwe dingen uit te proberen en dit neemt remmingen op een gezonde manier weg.

Schilderen verbetert ook nog eens je concentratie. Leren concentreren op de specifieke details van een project waaraan je werkt, helpt bij het bevorderen van je focusvaardigheden. Handig voor op je werk of tijdens je studie!

Kom het zelf ervaren tijdens een gezellige en leuke workshop!

aTelier ALA D staat vooral bekend om haar vele diverse, creatieve workshops. Los van de originele workshops tijdens de feestdagen, kun je door het jaar heen bijvoorbeeld een tekstbord maken, een fles beschilderen, een krukje pimpen, een unieke bloempot, vaas, spiegel of fotolijst creëren! Daarnaast geef ik ook de Annie Sloan Verftechnieken I, II en III. Voor een overzicht van alle workshops klik hier

In mijn aTelier verkoop ik alle kleuren Annie Sloan Chalk Paint™, wax, lak en kwasten. Wall Paint, Satin Paint, stencils, decoupage etc. kan ik op bestelling verzorgen. Uiteraard voorzie ik je graag van (kleur)advies! De winkel heeft verder leuke cadeautjes en (woon)accessoires en natuurlijk ook handgeschilderde meubels voor de verkoop en ter inspiratie. Voor meer informatie over Annie Sloan Chalk Paint™, neem een kijkje op deze pagina: Annie Sloan Stockist.

Wil je liever niet zelf aan de slag maar mij je meubel op laten knappen? Dat kan natuurlijk ook. En, mocht je dat leuk vinden, dan kunnen we het ook samen doen! Meer informatie kun je vinden op Furniture Makeover.