aTelier ALA D

Geef(t) je leven kleur!


Furniture Makeover

Ik doe aan upcycling door oude materialen die voor recycling in aanmerking komen of bij de schroot of kringloop zouden belanden nieuw leven in te blazen. Upcycling is een term die steeds vaker opduikt in de wereld van duurzaamheid en milieu. Het is een creatieve manier om afval en oude materialen te hergebruiken en ze om te zetten in nieuwe en waardevolle producten. Upcycling gaat verder dan recycling, omdat het niet alleen gericht is op het verminderen van afval, maar ook op het verhogen van de waarde van materialen. Tegenwoordig is upcycling populairder dan ooit, en het wordt gezien als een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst. 

Het hergebruik van oude meubels en materialen om nieuwe meubelstukken en decoratieve elementen te maken, is steeds populairder geworden. Een van de voordelen van upcycling van meubels is dat het een duurzame en betaalbare optie is. Upcycling biedt ook de mogelijkheid om creatief te zijn en unieke ontwerpen te maken die niet in de winkel verkrijgbaar zijn. Dit kan helpen om de persoonlijkheid en het karakter van een ruimte te versterken. Bovendien kunnen je meubels een verhaal of geschiedenis hebben, waardoor ze van grote betekenis voor je zijn. Met een eigentijds ontwerp van jouw oude (antieke) stuk heb je een uniek (erf)stuk in huis.

Secretaire Olive
Secretaire Olive
Verouderd kastje Olive - salt wash
Verouderd kastje Olive - salt wash
Glazen potjes
Glazen potjes

Kortom, upcycling van meubels biedt een duurzame, betaalbare en creatieve manier om unieke en ecologisch verantwoorde ontwerpen te maken. Het kan een geweldige manier zijn om een ruimte te personaliseren en tegelijkertijd bij te dragen aan een meer duurzame toekomst.

Heb jij een meubel dat je graag wilt laten omtoveren tot een uniek, persoonlijk ontwerp dat past bij je inrichting? Of misschien wil je wel samen met mij aan de slag, dat kan ook!

Mijn uurtarief is €50,- excl. btw. Dit bedrag is inclusief het gebruik van materialen en verf, exclusief eventuele decoupage materialen.